Događanja

  

Školska knjižnica povodom manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2023. poziva vas na sudjelovanje u kreativnim radionicama.

 

Izložba fotografija "Prekomjerno fotografiranje"

4. studenog 2022. otvorena je izložba "Prekomjerno fotografiranje" autora Frane Piplovića, povodom 30 godina od razaranja Slavonskog Broda 1992.

      

     

 

 

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja se tradicionalno odvija svake godine na razini cijele države, a cilj je promocija hrvatske knjige, ali i čitanja općenito. Ovo je manifestacija u kojoj sudjeluju čitatelji, književnici, nakladnici, kulturni djelatnici, odnosno svi oni koji žele biti dio jednog važnog kulturnog događaja. Budite i vi!

Školska knjižnica Srednje škole Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod za svoje korisnike priprema radionice u skladu sa ovogodišnjom temom:

MISLI NA SEBE – ČITAJ, PIŠI, PRIČAJ!

Veselim se zajedničkom druženju!

 

 

„Djeca daruju djeci osmjeh“

Ovim putem vam se obraćamo i molimo da se uključite u volontersku akciju prikupljanja igračaka za odjel pedijatrije Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu.

„Pilot – projekt“ proveden je u lipnju ove godine, a sudjelovali su „Leptir“ - Udruga za cjelovit i skladan razvoj djece, Ekonomsko - birotehnička škola, Osnovna škola „Ljubljanica“ te Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti.

Sada nam je želja ovaj projekt proširiti na sve vrtiće, osnovne i srednje škole pa tako i našu školu.

Svi znamo koliko je teško boraviti u bolnici, a to je posebno teško našim najmlađima. Zbog toga je pokrenuta akcija pod nazivom „Djeca daruju djeci osmijeh“ u kojoj nam je želja da svako dijete koje završi u bolnici, bilo na hitnom prijemu ili treba biti hospitalizirano, prilikom dolaska na odjel dobije igračku koja tada postaje njegova.

Time nastojimo umanjiti njihov strah, stres i sve ostale negativne emocije koje proizlaze iz samog boravka u bolnici te pretraga koje ih čekaju.

Jedini uvjet je da igračke nisu pokidane, da su cjelovite (ne nedostaje im dijelova), a u obzir dolaze sve vrste igračaka – plišanci, edukativne i didaktičke igre (puzzle, slagalice,…), društvene igre, autići, lutke…

Igračke ćemo prikupljati u školskoj knjižnici a samu akciju će koordinirati naša knjižničarka Zita Opačak.

 

Tjedan cjeloživotnog učenja

Tijekom tjedna cjeloživotnog učenja dođite na kreativnu radionicu  PROVJEŽBAJ MOZAK!  u školsku knjižnicu.

 

Noć knjige

Virtualna izložba starih čestitki

Kako bi se upoznali s očuvanim zapisima prošlosti, te oživjeli tradiciju slanja božićnih čestitki, pogledajte ovu prigodnu izložbu na mrežnoj stranici

http://tradicijadobrihzelja.nsk.hr

Bez obzira na to kako je uputili, božićna čestitka je prilika da u srcu ostanemo povezani sa svojim najmilijima.

 

Zbog ograničenog broja korisnika koji istovremeno smiju boraviti u prostoru školske knjižnice, sva događanja se prolongiraju za neka mirnija vremena. Knjižnica nastavlja sa svojim radom po tekućim Smjernicama za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19.

 

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja se tradicionalno odvija svake godine na razini cijele države, a cilj je promocija hrvatske knjige, ali i čitanja općenito. Ovo je manifestacija u kojoj sudjeluju čitatelji, književnici, nakladnici, kulturni djelatnici, odnosno svi oni koji žele biti dijelom jednog bitnog kulturnog događaja.

Školska knjižnica Srednje škole Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod za svoje korisnike priprema prigodan program koji je u skladu sa ovogodišnjom temom Mjeseca hrvatske knjige - manifestacije posvećene planetu Zemlji.

Izložba: Zelena knjižnica: 15.10.2020. – 22.10.2020. 

Radionica: Razlistaj se!: 15.10.2020. – 22.10.2020.

Predavanje: Biološka raznolikost: 22.10.2020., predavač: Vehid Ibraković, prof.

Napomena: Organizacija rada s učenicima odvijati će se u skladu s osnovnim načelima epidemiološke struke, te u skladu s organizacijom rada škole u vrijeme epidemije COVID-19.

Knjižničarke:
Zita Opačak i Zdenka Krznarić